Beton ciré vloeren voor een stevige ondergrond

Als je de ultieme moderne look aan je huis wil geven, zijn beton ciré vloeren echt iets voor jou. Tegenwoordig is het heel populair om te kiezen voor beton ciré. Niet alleen vanwege de industriële uitstraling, maar ook omdat de vloeren lang meegaan en erg robuust zijn. Ze zijn geschikt voor vrijwel ieder huis en komen goed van pas in keukens en badkamers door de waterafstotende eigenschap.

Wat zijn beton ciré vloeren precies?

Geloof het of niet: deze vloeren zijn helemaal niet van beton gemaakt! De vloeren worden namelijk gegoten van een cementmengsel met gemalen kiezelstenen. Deze vloeren hebben wel de uitstraling van beton, daarom kennen de vloeren deze naam. Daarbij zijn deze vloeren ontzettend stevig en zullen dus niet snel beschadigingen opleveren. Door de robuustheid van vloeren blijven ze lang mooi, ze zijn vloeistofbestendig, kindvriendelijk en uitermate geschikt voor de werkvloer. Bovendien zijn ze door de egaalheid erg makkelijk schoon te maken. Haal er een mop overheen en klaar!

Waar bestaat de vloer uit?

Maar hoe wordt beton ciré aangelegd? We zullen kort de stappen bespreken die aan bod komen. Ten eerste wordt er gezorgd dat de vloer op een vlakke ondergrond geplaatst kan worden. Het mengsel kan bijvoorbeeld worden aangebracht op betonnen vloeren en in sommige gevallen zelfs op hout. Aan de beton ciré wordt een impregneermiddel toegevoegd, wat ervoor zorgt dat de vloer bestendig wordt tegen water, schimmels en andere ongewenste stoffen. Nadat de beton ciré is aangebracht wordt er ook nog een waterdichte coating aangebracht voor ultieme bescherming.

Deze vloer bestaat uit meerdere lagen die allemaal met de hand worden aangebracht. Het duurt dus een aantal weken voordat de vloer helemaal af is, maar dit intrinsieke vakwerk zorg voor een prachtige en egale afwerking. Bovendien kun je lange tijd genieten van zo’n vloer omdat deze langdurig meegaan door de water- en schimmelbestendigheid.

Beton ciré voor een moderne uitstraling

Deze vloeren zijn er in allerlei kleuren, dus je kunt je vloeren afstemmen op de rest van de inrichting. Er zijn veel verschillende grijstinten waaruit gekozen kan worden. Ook zijn er rode en gele tinten mogelijk, het is maar net wat binnen je huis past! Doordat de vloer volledig waterbestendig zijn past de vloer perfect bij je badkamer, keuken of andere kamers die snel vochtig kunnen worden. Zo voorkom je met een mooie vloer ook nog het risico op waterschade.

Wat is precies het verschil tussen beton ciré en gietvloeren? Gietvloeren en beton ciré hebben een vergelijkbare uitstraling, maar verschillen toch van elkaar in het aanleggen van de vloer. Zoals de naam aangeeft worden gietvloeren uitgegoten over de grond en beton ciré wordt met de hand uitgebracht. Voor deze vloer is dus een volledig handmatig proces nodig en dit levert een hele mooie vloer op.

Je kunt zelfs beton ciré vloeren aanleggen, er bestaan namelijk kits die het mogelijk maken om het zelf te doen. Het wordt echter aangeraden om te kiezen voor vloerleggers om zeker te zijn van een mooi eindresultaat.

Author: itsbelgium