Waarom een traprenovatie?

Veel mensen denken dat een traprenovatie betekent dat je zomaar een week in de rommel zit. Want dat zal me een overlast geven. Niets is echter minder waar, de meeste traprenovaties kunnen zelfs in precies één dag plaatsvinden. Dan heb je ‘s morgens nog die oude, versleten trap en in de middag een trap die als blikvanger dient in je woning. Daarmee is ook meteen een van de grootste voordelen van het renoveren van de trap genoemd; de snelheid waarmee gewerkt kan worden. Een ander belangrijk argument is de prijs. Het laten plaatsen van een volledig nieuwe trap is altijd duurder.

Prominentere rol in ons huis

Of het nou gaat om een oude, wat nieuwere, dichte of open trap, een traprenovatie is altijd mogelijk. Steeds meer mensen maken er gebruik van, omdat de trap gewoon steeds een meer prominente rol krijgt in ons huis. De trap als stijlvol en stralend middelpunt, het kan verkeren. Was het voorheen slechts een middel om mee naar boven of beneden te geraken, nu is dat anders. Laat de nieuwe rol echter niet ten koste gaan van de veiligheid. Verwijder dus geen trapleuning omdat dit mooier staat.

Eikenhout is perfect materiaal voor traprenovatie

Er wordt regelmatig met eikenhout gewerkt om de simpele reden dat dit een perfect materiaal is voor het renoveren van de trap. Eikenhout is stijlvol en duurzaam en past eigenlijk binnen elk interieur. Traprenovatie met eikenhout betekent vaak dat er overzettreden gebruikt worden. Daardoor blijft het gevreesde hak- en breekwerk achterwege.

Een snellere en goedkopere oplossing

Een traprenovatie kan altijd sneller dan het laten plaatsen van een nieuwe trap. Bovendien is het een veel goedkopere oplossing. Je kunt bovendien kiezen voor een vloer die precies aansluit bij de materialen die op de trap gelegd worden. En dat naadloos uiteraard. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijvoorbeeld laminaat, PVC en parket. Je kunt bij de specialist in traprenovatie vaak precies de juiste onderdelen bijbestellen waardoor vloer en trap precies dezelfde kleur hebben.

Led verlichting aan de onderkant van de traptreden

Traprenovatie is echt vrijwel altijd mogelijk. Het maakt niet uit of het dan om een open of gesloten trap gaat. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden wat betreft de overzettreden en ook de overzettreden in eikenhout heb je in verschillende kleuren. Je kunt ervoor kiezen ook de stootborden mee te bekleden en wat dacht je van led verlichting aan de onderkant van de treden van de trap? Als je een specialist als Floorplaza je trap laat renoveren, laat het dan ook direct gelijk goed aanpakken.

Soort trap en de staat van de trap spelen een rol bij de totstandkoming van de prijs

Over de kosten kan niet zomaar iets gezegd worden. Het is maatwerk, en het is afhankelijk van zaken als de staat van de trap, de omvang en het soort trap. Ook de wijze waarop de renovatie plaats zal vinden speelt uiteraard een rol bij het prijskaartje. Tenslotte zal het per specialist verschillen wat er per uur gevraagd wordt. Verstandig dus om meerdere offertes op te vragen.

Author: itsbelgium