Alles over rijinstructeur worden

Kiezen wat je wil worden, dat is een lastige. Eigenlijk word je hier al heel lang op voorbereid, maar toch is het niet zo makkelijk als de meeste mensen denken. Je moet namelijk gaan beslissen wat je wil gaan doen voor een langere periode. Waar jij het grootste deel van de dag mee bezig bent, dat is waar je nu een knoop over gaat doorhakken. Spannend, maar een keuze maak je uiteraard met de grootste hoeveelheid beschikbare informatie! Die informatie, die bieden we je in deze blog een beetje. We aan je namelijk van alles vertellen over rijinstructeur worden. Misschien heb je ooit wel eens gedacht aan rijinstructeur worden, misschien ook niet, maar één ding is zeker; dit beroep heeft veel meer voor je in petto dan je aanvankelijk zou denken. Laten we dus maar snel van start gaan, want er is zo ontzettend veel over te vertellen! 

Rijinstructeur worden; de opleiding

Als je kiest voor een rijinstructeur worden, dan gaat dat niet zomaar. Je kunt niet van de ene op de andere dag beslissen dat je rijinstructeur wil worden en een rijschool starten, zo werkt het helaas niet. Je moet nog een opleiding volgen. Een rijinstructeur kun je worden in ongeveer 4 tot 7 maanden. Je gaat aan de slag met veel praktijkopdrachten, maar ook de broodnodige theorie wordt uiteraard aangehaald. Je leert van alles over de auto zelf, over hoe je een leerling het best dingen leert en natuurlijk over de verkeersveiligheid. Daarom is het een opleiding die je niet zomaar even doet. Je hebt dit niet in een middagje gedaan, want je hebt een grote verantwoordelijkheid; die van mensen opleiden tot een volwaardige bestuurder. Uiteindelijk ben je klaar met de opleiding en zul je mensen kunnen gaan leren hoe je nou écht moet rijden, net zoals jij dat ooit ook hebt moeten doen. 

Werken als rijinstructeur

Als je dan eenmaal hebt gekozen voor een rijinstructeur worden en je mag ook daadwerkelijk als rijinstructeur aan de slag, dan mag je dus aan het werk! Werk vinden als rijinstructeur is niet heel moeilijk, er is namelijk landelijk een groot tekort aan kundige instructeurs. Kiezen voor een rijinstructeur worden is daarom zeer noodzakelijk! Buiten de noodzaak, is het uiteraard ook enorm leuk. Je bent iemand die anderen gaat helpen met een stukje vrijheid verkrijgen. Een rijbewijs halen is een enorme prestatie en jij bent betrokken bij al het bloed, zweet en de tranen die hierbij komen kijken. Uiteindelijk kun je je leerlingen vaarwel zeggen en hun roze kaartje overhandigen (figuurlijk natuurlijk, uiteindelijk doet de gemeente dit). Je raakt tijdens de rijlessen in allerlei leuke gesprekken verwikkeld, je bent met mensen aan het werk en een werkdag is nooit hetzelfde. 

Aan de slag

Een rijinstructeur worden? Dan is het zaak om een opleider te vinden op Deverkeersacademie.nl! Vind een opleider die bij je past, zodat jij er alles aan kunt doen om op een comfortabele manier te kiezen voor een rijinstructeur worden. Ga online eens op onderzoek uit en maak je keuze tussen een van de aanbieders.

Author: itsbelgium