Wat kost het leasen van een auto?

Het leasen van een auto is de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Waar er vroeger alleen auto’s rondreden die gekocht zijn, is dit vandaag de dag wel anders. Het aantal lease auto’s op de weg in Nederland is naar schatting ongeveer 1 miljoen. Een getal dat de aankomende jaren vast en zeker enorm zal toenemen. Dit is natuurlijk niet voor niets, het leasen van een auto kent nu eenmaal enorm veel voordelen. Niet alleen maar voor bedrijven, maar ook private lease komt steeds vaker voor. Zo stijgt het aantal private lease auto’s gemiddeld met 14% per jaar, bizarre cijfers. Het leasen van auto’s maakt het voor iedereen opeens relatief betaalbaar om rond te rijden in een auto naar keuze.

Maar wat kost het leasen van een auto eigenlijk? Uiteraard kun je de hoogte van de kosten zo gek maken als je zelf wilt. Het ligt geheel aan welke auto je wilt leasen en aan welke voorwaarden je wilt voldoen. Wil je bijvoorbeeld een elektrische auto leasen of een auto op benzine? Het zijn allemaal keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke kosten van het leasen van een auto. In dit artikel leggen we je uit wat het leasen van een auto inhoudt, de soorten lease die er bestaan en verdiepen we ons in het elektrische auto lease. Iets wat naar verwachting de standaard zal gaan worden in de toekomst.

Wat is leasen?

Maar eerst vertellen we je graag wat meer over wat leasen precies is. Alhoewel het leasen van een auto veel gelijkenissen kent met het huren van een appartement bijvoorbeeld, zitten er toch net wat meer haken en ogen aan. In beide gevallen betaal je een vast bedrag per maand aan de verhuurder of lease maatschappij. Dit bedrag is vooraf afgesproken. Bij het leasen van een auto zitten er echter andere voorwaarden aan vast dan bij het huren van een appartement. Je kunt het leasen dus vergelijken met het huren, maar toch is het niet helemaal hetzelfde. Uiteindelijk hangt het ook af van het soort leasen dat je wilt, hierover vertellen we je in de alinea hieronder wat meer over.

Soorten lease

Je hebt financial lease en operational lease. Beide soorten kennen zo hun eigen eigenschapen, voordelen en nadelen. Meer weten over leasen? Neem een kijkje op de website van Mobility Service. Specialist in het elektrisch leasen.

Author: itsbelgium