Kattenspeelgoed perfect voor jouw kat

Dieren moeten zich vermaken. Voor een kat kan dat soms wat lastiger zijn aangezien het vaak eigenwijze dieren zijn. Toch heb je kattenspeelgoed waar elke kat dan wel van houd. Denk dan bijvoorbeeld aan een laserlampje of een touwtje. Het zijn simpele dingen maar jouw kat kan zich er zeker mee vermaken. Nu moet je niet te veel geld uit gaan geven aan dure speeltjes. Jouw kant kan zich namelijk prima vermaken met de simpelste dingen en het zou zonden zijn dat wanneer jij duur speelgoed koopt dat de kat er niks mee doet. Daarnaast is spelen heel erg goed voor een kat, zo blijven zij namelijk gezond.

Voordelen van spelen

Katten zijn vaak erg luie dieren. Ze slapen vooral overdag en in de avond worden ze actief. Nu is het zo dat katten veel beweging nodig hebben. Dit komt omdat katten die weinig tot niet bewegen dik worden en zo medische klachten krijgen. Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt, want het oplossen van de klachten kost meer geld dan ze krijgen. Dus zorg ervoor dat je kat regelmatig beweging krijgt. Dit kan je op verschillende manieren doen en met verschillende soorten speelgoed. 

Soorten speelgoed

Er zijn een heleboel verschillende soorten speelgoed. Het nadeel is dat het meeste best wel prijzig is. Jij hoeft dan ook niet dure kattenspeelgoed aan te schaffen. Een kant kan zich namelijk prima vermaken met de simpelste dingen. Met een laserlamp kan jij je kan al heel lang bezig houden. Daarnaast heb je ook hengels met een speeltje eraan waar je kat helemaal zot op wordt. Het speelgoed is dus vrij simpel en een kat hoeft ook geen tien verschillende speeltjes waar hij of zij mee kan spelen. Wat wel een grote aanrader is om te kopen is catnip. Elke kat is verliefd op catnip en is er dan ook helemaal weg van. Daarom is het ook een aanrader om aan te schaffen. Het enige wat je hoeft te doen is een knuffel kopen en een beetje catnip er op spuiten. De magie gebeurt dan vanzelf.

Nadeel van het spelen

Een nadeel van het spelen met katten is dat katten lui zijn. Overdag slapen ze veel en in de avond zijn ze het meeste actief. Natuurlijk verschilt dit ook per kattenras en de leeftijd van de kat. Dus mocht je kat niet actief zijn overdag, probeer dan in de avond met hem of haar te spelen. Zo blijft die toch actief en het hoeft niet de hele avond lang te zijn. Een half uur tot een uur is al genoeg, maar het moet wel gebeuren. Dit is dan ook beter voor de kat en ook leuker voor jezelf. Het is dus belangrijk dat je kattenspeelgoed aanschaft, maar houd er wel rekening mee dat de kat niet altijd wilt spelen. 

Author: itsbelgium