Wijnglazen trends voor 2020

Wijnglazen staan natuurlijk prachtig tijdens het diner aan de grote tafel. Als je de tafel netjes gedekt hebt, dan horen hier ook een paar mooie glazen naast. Elk jaar komen er weer nieuwe modellen en trends uit. Met het aanbreken van een nieuw jaar vragen we ons natuurlijk direct af wat de wijnglazen trends voor 2020 zijn. We zijn wel benieuwd welke trends we dit jaar gaan terugzien. Wie weet kan je er zelf aan meedoen met je eigen glaswerk.

Wijnglazen gericht op het soort wijn

Echte wijnkenners zijn zich steeds meer bewust dat het glaswerk een bijzondere rol kan spelen. Een barolo wijn moet je bijvoorbeeld echt niet in een te klein glas schenken. Om de echte kenners een handje te helpen verschijnen er steeds meer glazen gericht op het type druif dat je drinkt of streekgericht. Bijvoorbeeld speciale glazen voor een Merlot, Barolo, Bourgogne of Bordeaux wijn. Dit is een trend die we ook in 2020 meer gaan tegenkomen.

Vintage is helemaal terug!

Of het nu komt door de vergrijzing in Nederland of de liefde voor klassiek glaswerk. De oude patroontjes en vintage wijnglazen uit grootmoederskast zijn weer helemaal hip. We mogen ze weer gerust aan tafel neerzetten. Bijna elk merk komt met z’n eigen model dit jaar. RCR had aan het einde van 2019 bijvoorbeeld nog een groot succes met de Melodia wijnglazen. Het lijkt erop dat er een hoop mensen hiervan genoten hebben tijdens het kerstdiner.

Blind tasting is het nieuwe proeven

Wijnliefhebbers willen ook graag hun eigen zintuigen prikkelen. Dit doen ze met het nieuwe fenomeen blind tasting. Hierbij is het glas niet doorzichtig, maar voorzien van een kleurtje. Vaak wordt er gekozen voor zwart doordat je eigenlijk niet kan raden wat erin zit. Hierdoor worden je zintuigen geprikkeld om op een andere manier wijn te proeven. Dit soort wijnglazen lijken dé trend van 2020 te worden. Steeds meer wijnliefhebbers willen blind tasting namelijk uitproberen.

Author: itsbelgium