Handige tips als het gaat om loonadministratie uitbesteden

Als je op het punt staat om te gaan kiezen voor loonadministratie uitbesteden, is het zeker aan te raden om eerst aandachtig deze pagina door te nemen. We zullen hieronder namelijk kort stilstaan bij een aantal handige tips die jij in de praktijk kunt toepassen. Door deze tips in de praktijk toe te passen weet je zeker dat je een goede keuze zult gaan maken. Loonadministratie uitbesteden gaat namelijk gepaard met additionele kosten en daarom is het goed om hier in voldoende mate rekening mee te houden.

Loonadministratie uitbesteden bij jou in de buurt

Als je op het punt staat om te gaan kiezen voor loonadministratie uitbesteden is het aan te raden om naar een specialist op zoek te gaan bij jou in de buurt. Als je dit namelijk doet, kun je snel naar de specialist toe met al je vragen. Hierdoor weet je zeker dat je altijd snel en adequaat antwoord krijgt op je vragen. Omdat de specialist dichtbij is gevestigd is het zelfs mogelijk om snel langs te gaan voor als je met belangrijke vragen zit. De praktijk leert des te verder de partij zit, des te lastiger de communicatie is. Aangezien je snel antwoord wilt hebben op je vragen is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

Ga persoonlijk op gesprek

Voordat je met iemand een contract afsluit als het gaat om loonadministratie uitbesteden, is het zeker aan te raden om eerst vrijblijvend een kennismakingsgesprek in te plannen. Door een dergelijk gesprek krijg jij direct een bepaald gevoel bij de specialist. Heb jij geen goede band met de betreffende persoon? Dan is het aan te raden om verder te gaan zoeken naar een persoon waar je dit wel mee hebt. Omdat de loonadministratie uitbesteden specialist inzage krijgt in jouw financiële cijfers wil je wel een goede band met iemand hebben. Je wilt immers niet dat je cijfers bloot op straat komen te liggen.

Een eenmanszaak of een groot bedrijf?

Een andere vraag die veel mensen zichzelf afvragen is of het aan te raden is om voor een eenmanszaak te kiezen of juist voor een groot bedrijf. Hierbij is het voornamelijk van belang om te kijken naar grootte je onderneming. Des te groter de onderneming is des te beter het is om voor een groter bedrijf te gaan. Ben jij een eenmanszaak en heb jij slechts een aantal medewerkers bij jou werken? Dan is het aan te raden om loonadministratie uitbesteden door een kleine zzp’er uit te laten voeren. Hierbij weet je zeker dat je meer persoonlijke aandacht krijgt en dat de administratie goed wordt verzorgd.

Vraag naar de ervaring

Tot slot is het altijd raadzaam om naar de ervaring van de loonadministratie uitbesteden specialist te vragen. Als iemand nauwelijks ervaring heeft, dan is het aan te raden om verder te gaan zoeken. Hetgeen wat je absoluut wilt voorkomen is dat er beginnersfouten worden gemaakt bij de loonadministratie wat uiteindelijk leidt tot nabetaling met eventuele boetes vanuit de Belastingdienst.

Heb je meer hulp nodig? Dat kan met HR ondersteuning

Author: itsbelgium