Jongeren met schulden een toekomst geven?

Veel jongeren kampen met schulden om uiteenlopende redenen. Of dit nu door omstandigheden of een bewuste keuze is. Wij oordelen niet over de schulden van deze groep jongeren maar staan juist voor een toekomstperspectief door grip.

Voor jongeren met schulden is de erkenning, grip en zicht op een toekomst ontzettend belangrijk. Je zal er maar inzitten is onze eerste gedachten vaak. Waarna het maken van overzicht kan beginnen om te voorkomen dat schulden niet verder zullen oplopen. En daar is schuldhulpverlening dan ook volledig op ingericht. Want om schulden de baas te kunnen zul je eerst contact moeten hebben met de schuldeisers.

Of dit nu vanuit de overheid, een bedrijf of bank is maakt geen verschil. De meeste jongeren erkennen de schulden en willen betalen. Maar als niemand helpt en je weet niet hoe dit moet of doet het niet op de juiste manier lopen deze vaak alleen maar op.

Schuldhulpverlening is er voor alle jongeren met schulden.

Wij bieden met schuldhulpverlening de handvatten die nodig zijn. Het gesprek met de eiser van de schulden tot het in contact brengen van jongeren met instanties die kunnen helpen. Soms gaat het vooral om praktische zaken en is er zelfs voldoende geld. In andere gevallen is de situatie voor een groot deel al uit de hand gelopen en is er meer nodig.

Daarom is hulpverlening bij schulden altijd maatwerk. Want ook de schuldeisers zijn niet allemaal hetzelfde en bereid om water bij de wijn te doen. Soms zit er daarom niets anders op dan kiezen voor kwijtschelding van schulden door een traject in te gaan.

Je hebt het al een beetje kunnen lezen. Voor jongeren met schulden is er volop perspectief. Je bent immers nog jong en zit vol mogelijkheden, creativiteit en doorzettingsvermogen. Daar maken wij als schuldhulpverlening gebruik van. De veerkracht van deze groep jongeren is enorm, waarbij wij niet oordelen over de schulden en hoe het zover gekomen is. Maar over de manier hoe wij dit oplossen en in de toekomst kunnen voorkomen.

Wist je trouwens dat de meeste jongeren door de juiste hulp sneller uit de schulden komt en weer zicht heeft op een toekomst, werk, gezin en een gezond leven? Dat is ons werk, het werkt!

Schulden bij jongeren vaak schaamte.

De schulden bij jongeren zorgt vaak voor schaamte. Iets waar deze jongeren vaak niet mee te koop lopen en daarom nog dieper in de schulden raken. Zonde, want hoe sneller je aan de bel trekt hoe beter en uiteindelijk sneller wij je kunnen helpen. Laat schulden daarom niet oplopen en vraag om hulp, die wij je kunnen bieden. Het krijgen van goede hulp zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je veel beter in je vel zit en niet het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Want wij staan echt voor je klaar. Om je te helpen, ondersteunen, coachen en zicht op je toekomst te geven.

Author: itsbelgium