Wat is de incontinentie betekenis?

Veel mensen hebben het woord incontinentie wel eens gehoord. Over de incontinentie betekenis echter, willen nog wel eens wat misverstanden ontstaan. Tijd om voor duidelijkheid te zorgen en eens nader in te gaan op incontinentie betekenis. Je leest er hier in elk geval alles over.

De incontinentie betekenis en de oorzaken van incontinentie

Kijken we naar de incontinentie betekenis, dan kunnen we stellen dat dit een aandoening is waarbij urine en of eventuele ontlasting door jou niet op te houden zijn. Gevolg is dat er sprake is van ongewild verlies van urine of ontlasting. Vaak is het niet goed kunnen controleren en beheersen van de sluitspieren van de blaas en de darmen de oorzaak van incontinentie. Dit is dus de exacte incontinentie betekenis, daar kan nu geen misverstand meer over bestaan. 

Wat zijn dan de oorzaken van incontinentie?

Nu de incontinentie betekenis bekend is, is het goed om eens te kijken naar de oorzaken van incontinentie. Het is in elk geval een misverstand om te denken dat de incontinentie betekenis alleen iets is dat speelt bij de oudere medemens. Of dat incontinentie alleen voorkomt na een bevalling. Incontinentie kan het gevolg zijn van een bepaalde lichamelijke of neurologische aandoening. Bepaalde lichaamsfuncties kunnen niet meer goed hun werk doen en ook na een operatie kan sprake zijn van incontinentie. Nu je de incontinentie betekenis weet en als je denkt hiermee te maken te hebben, dan is het altijd verstandig een bezoek te brengen aan de huisarts en om deze problematiek te bespreken. Een specialist kan eventuele op zoek gaan naar de oorzaak van jouw incontinentie. 

Incontinentie is een veel voorkomend probleem in ons land

Incontinentie is iets dat in ons land nog best vaak voorkomt. Iets meer dan anderhalf miljoen mensen hebben te maken met een vorm van incontinentie namelijk. Incontinentie komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Nog steeds is incontinentie een onderwerp dat vaak onbesproken wordt en dat een vorm van schaamte oproep. 

Twee soorten van incontinentie

Grosso modo kunnen we twee soorten incontinentie onderscheiden. Dit zijn urine incontinentie en ontlastingsincontinentie. Beide hebben zo hun eigen symptomen. Het is goed te weten dat bepaalde vormen van deze aandoening prima behandeld kunnen worden. Bovendien kun je prima leven met dit probleem door gebruik te maken van het juiste incontinentiemateriaal. Dit lost het probleem weliswaar niet op, maar voorkomt ongemakkelijke situaties en nare geurtjes. 

Urine incontinentie komt vaker voor dan ontlasting incontinentie

De meest voorkomende vorm van incontinentie betekenis is urine incontinentie. Er is in vrijwel alle gevallen dan sprake van problemen met de blaas, waardoor sprake is van onvrijwillig urineverlies. Deze vorm van incontinentie kun je scharen onder plasklachten, iets waar ongeveer 3,5 miljoen mensen mee te maken hebben en waarbij er eigenlijk geen verschil bestaat tussen de man en de vrouw. Van deze 3,5 miljoen mensen heeft ongeveer een miljoen mensen last van een blaas die overactief is. Een half miljoen mensje heeft te maken met serieuze incontinentie. Ontlasting incontinentie komt wat minder voor afgezet tegen urine incontinentie . Gelukkig is er vandaag de dag genoeg geavanceerd incontinentie materiaal beschikbaar om toch zorgeloos door het leven te kunnen. 

Author: itsbelgium