Alles wat je moet weten over het inhuren van een interieurstylist

Hoe een ruimte ingericht is, heeft vaak een grote invloed op hoe je je voelt. Ook heeft het invloed op hoe groot de ruimte aanvoelt en wat voor sfeer hij uitstraalt. Om ervoor te zorgen dat je woning of kantoor eruitziet zoals je wilt, kun je overwegen om een interieurstylist in te huren. De taak van interieurstylisten is om ruimtes, zoals woningen en kantoren, op een leuke manier in te richten. Interieurstylisten werken met kleur, licht, stijl en meubels om een fijne sfeer te creëren die bij de ruimte en de klant past. Hierbij houden ze er altijd rekening mee wat de klant graag wil en gaan ze ook in gesprek met de klant. Interieurstylisten doen hun werk immers voor de klant en niet naar hun eigen smaak. Met hun expertise kunnen interieurstylisten echter wel advies geven. 

Wat doet een interieurstylist niet?

Interieurstylisten zijn geen interieurarchitecten. Ze doen zelf geen ruimtelijke aanpassingen en zijn geen ontwerpers. In plaats daarvan maken ze gebruik van meubels en verlichting die al ontworpen zijn. Door deze producten te combineren, kan een interieurstylist een interieur samenstellen. Een verder verschil tussen interieurstylisten en interieurarchitecten is dat je geen opleiding nodig hebt om jezelf een interieurstylist te noemen. Er bestaan echter wel opleidingen voor. Ook bestaat er een beroepsvereniging voor interieurstylisten, genaamd CRISP. 

Hoe huur je een interieurstylist in?

Vaak zijn interieurstylisten zzp’ers die voor zichzelf werken. In dit geval kun je ze rechtstreeks inhuren, vaak via hun website. Als je dit doet, neemt de interieurstylist contact met je op om je wensen te bespreken. Als je al gebruikmaakt van een interieurarchitect en je hebt ook nog behoefte aan een interieurstylist, dan kun je ook nog doorverwezen worden door de architect. Er bestaat altijd persoonlijk contact tussen de interieurstylist en de klant. De stylist komt langs om de ruimte te bekijken, en kan hierdoor bedenken hoe hij ingericht kan worden. Zo bedenken de interieurstylist en de klant samen een passend interieur. 

Op zoek naar een professionele interieurstyliste in België? Kijk dan eens op Bfactor.be

Author: itsbelgium