Besparen op het energieverbruik met energiehunter.be

Het is handig om verschillende energie bespaartips te krijgen. Op deze website vertellen wij u daar meer over. Als u daadwerkelijk iets met onze bespaartips doet kunt u verandering merken voor uzelf en uw omgeving. Met al deze tips van energiehunter.be kunt u elke maand tientallen euro’s besparen. Maak slim gebruik van onze gratis bespaartips en zo bespaart u misschien wel honderd euro per maand. Is dat niet mooi? Dat u gewoon dat geldt voor andere, leuke dingen kunt gebruiken? Uiteraard is het daarom slim om verschillende energie bespaarproducten te gebruiken. Met deze energiezuinige producten kunt u veel meer besparen dan tientallen euro’s. Denk aan honderden euro’s. Zeker als u daarnaast ook een goedkope energieleverancier heeft gekozen. Alleen de truc: gebruik de producten goed, evenals de bespaartips.

Een aantal energie bespaartips voor u op een rij:

 1. Doe de tv, radio en alle andere elektronische apparaten uit en niet op stand-by.
 2. Sluit ramen en deuren goed af en doe de verwarming laag of uit als de ramen open staan.
 3. s’avonds als u gaat slapen doe dan de verwarming op 13 tot 15 graden. Doe deze niet lager anders kost het u veel energie als u de woning ‘s ochtends weer wilt opwarmen. Deze tip kan al 42 euro per jaar besparen.
 4. Schijnt de zon? Maak hier dan gebruik van en hang uw was buiten op ipv een droger te gebruiken. Dit bespaart u gauw 5 tot 20 euro per maand.
 5. Koop spaarlampen, deze lijken duur maar zullen u uiteindelijk meer opleveren en het is ook nog goed voor de natuur.
 6. Let goed op uw diepvries en ontdooi deze wanneer nodig, een volle diepvries verbruikt gauw 2 keer zoveel energie. Let ook op dat uw sluitstrips nog heel zijn zodat u niet onnodig energie verliest. 
 7. Wanneer u een product uit de vriezer wil ontdooien, leg deze dan in de koelkast, op deze manier gebruikt de koelkast de kou om zich koud te houden. Andersom geldt dit ook, wilt u iets in de koelkast bewaren wat u net heeft gegeten? Wacht dan eerst tot deze is afgekoeld zodat de koelkast niet warm wordt door uw eten en dus meer energie nodig heeft om koud te worden.
 8. Zorg dat het licht uit is als er u er niet bent, ook in uw gang en andere delen waar u op dat moment niet bent.
 9. Gemiddeld douchen we 9 minuten en dit kost ons 100 liter water, douche dus af en toe eens 1 minuutje korter en u zult zien dat er veel minder water nodig is.
 10. De opladers van tegenwoordig laden altijd op, zo ook als het apparaat al helemaal vol zit. Zorg er dus altijd voor dat u het laden stopt op het moment dat uw apparaat vol zit.
 11. Misschien wel de belangrijkste tip. Wees bewust van uw energieleverancier, vaak wordt er veel te veel uitgegeven omdat er een dure energie leverancier de energie levert. Via www.energiehunter.be kunt u zelf vergelijken of dat u teveel betaald of niet. En dat kost u niks!

Waarom energie besparen?

Is dat een vraag die ook bij u in uw hoofd opkomt. Waarom energie besparen? Daar zijn genoeg antwoorden op te geven en alle antwoorden kloppen. Want het is duidelijk dat besparen goed is voor verschillende dingen. En helemaal als u energiezuinige producten koopt waarmee u nog meer kunt besparen.

Energie besparen is financieel interessant Misschien kunt u de twee belangrijkste redenen om te besparen zelf ook al bedenken. In veel televisiereclames ziet u het al. Besparen is goed voor de portemonnee. Dit is precies wat wij ook zeggen. En naast geld is het milieu natuurlijk ook een belangrijke reden. Als wij om het milieu denken, kan iedereen langer en gezonder leven in een betere leefomgeving.

Author: itsbelgium