Dingen die moeten gebeuren

Er zijn van die dingen, die moetje zo nu en dan gewoon even doen. Niet omdat je er zin in hebt, niet omdat ze een acuut probleem zijn, en al helemaal niet omdat het leuk is. Dingen die gewoon zo nu en dan moeten, of je nu wilt of niet: iedereen kent ze wel.

Een nieuw likje

Schilderen is typisch zo’n klusje dat je eens in de zoveel jaar moet herhalen. Zeker schilderwerk buiten, zoals op kozijnen, is onderhevig aan weersomstandigheden. Neem er eens in de twee jaar bijvoorbeeld even wat tijd voor, zo voorkom je dat je er te lang mee wacht en je de volgende keer een stuk langer mee bezig bent. Voor je het weet gaat het hout rotten en ben je druk met bikken, schuren en opvullen: zonde van je tijd. Tip: gebruik je een digitale agenda? Zet daar dan iedere twee of drie jaar een reminder in dat het weer tijd is voor een verfbeurt, dan vergeet je het nooit meer!

De badkamer een grote beurt geven

Je badkamer schoonmaken, dat doe je natuurlijk geregeld. Toch is het goed om eens in de zoveel tijd je badkamer een grote beurt te geven en kleine probleempjes op te lossen of te voorkomen.

Dingen die je kunt doen zijn bijvoorbeeld eventuele kleine schimmelplekjes te lijf gaan met daarvoor gemaakte middelen, om uitbreiding te voorkomen. Ook is het goed om de kitranden om je bad of douchecabine zo nu en dan eens goed na te lopen. Zodra je het gevoel hebt dat deze poreus worden of los gaan laten is het tijd om in te grijpen en zo lekkage te voorkomen.

Ook goed: een nieuwe wc bril kopen. Nee, dit hoeft natuurlijk niet maandelijks, maar zo eens in de paar jaar een frisse wc bril kan geen kwaad. Hoe goed je ook schoonmaakt, er is altijd kans op bacteriën die achterblijven.

 De keukenkastjes uitruimen

Pak je nu al voor de derde keer iets uit je keukenkastjes dat over de datum blijkt te zijn? Dan is het moment aangebroken om deze eens helemaal leeg te ruimen, uit te zoeken en goed schoon te maken. Een rotklusje, maar wel eentje met een bevredigend resultaat. Na het opruimen zie je eindelijk weer wat je allemaal op voorraad hebt, en loop je geen risico meer om steeds maar weer producten aan te treffen die niet goed meer zijn. Dit is typisch zo’n klusje dat je een keer of twee per jaar even moet doen.

Author: itsbelgium