Dit moet je weten over ergonomische bureaustoelen

Een goede bureaustoel voorkomt dat je klachten krijgt. Op de korte termijn waarbij je aan een stijve nek, pijnlijke rug of slaap voeten kunt denken. Maar ook voor de langere termijn waarbij klachten een serieus probleem kunnen worden. Je moet het belang van een ergonomische bureaustoel dus niet onderschatten als je het ons vraagt.

Wij hebben niet voor niets op rij gezet waarop je moet letten bij je aankoop. Wat is er belangrijk. Waarbij je aan de juiste houding kunt denken. Maar ook aan de comfort van de houding en het gemak waarmee de stoel kan worden ingesteld. 

Een vrij te bepalen zithoogte

Met een ergonomische bureaustoel kun je de zithoogte vrij instellen. Hoewel je misschien denkt dat dit bij elke bureaustoel kan is dit niet altijd het geval. De meeste kun je wel op hoogte instellen maar niet traploos. Daarnaast kun je de schuinte bij de zithoogte ook instellen. Zodat je niet alleen de beste hoogte kunt bepalen maar ook tot een actieve en fijne zithouding kunt zetten.

Ben je na het lezen van alle tips echt op zoek naar de beste ergonomische bureaustoel? Kijk voor ergonomische bureaustoelen op OfficeCity.be.

Armsteunen in hoogte verstelbaar

Een ergonomische bureaustoel heeft afzonderlijk in hoogte te verstellen armsteunen. Deze kun je dus inzetten naargelang je behoefte hebt aan de ondersteuning. De armsteunen kun je daarbij ook naar voren of juist naar achteren zetten. Zodat je op de beste manier en in de juiste houding aan je bureau kunt zitten en kan werken.

Ondersteuning voor onderrug

Natuurlijk is een onderrug altijd een zwakke plek. Deze moet je dus echt ondersteuning geven gedurende je aan het werk bent. Bij de meeste bureaustoelen is er dan ook een steun voor de onderrug aanwezig. Deze zorgt ervoor dat je in elke houding niet onderuit gezakt kunt komen waardoor je mogelijk last van je rug krijgt. Zeker voor de langere termijn een echte aanwinst.

Instellen op het gewenste gewicht

Tot slot kun je de vering instellen op het gewenste gewicht. Wat helpt om meer comfort te ervaren en op te staan uit de bureaustoel. Het zorgt dus voor een fijne manier van werken en kan je gedurende de dag een uitgerust gevoel geven. Omdat je niet op een volledig harde stoel komt te zitten en de stoel meebeweegt met je lichaam. 

Zoals je hebt kunnen lezen is er veel mogelijk bij het kiezen van een goede bureaustoel om gedurende de dag comfortabel en in de juiste houding aan te werken. Hoewel het in begin best lastig zijn zijn en geforceerd kan voelen zal dit op termijn in mindere mate het geval zijn en ervaar je meer plezier en minder klachten. Zo kan een goede stoel ook klachten aan rug en nek voorkomen of verminderen. Neem echter wel de tijd om een stoel goed in te stellen op je lichaam. Anders heeft het natuurlijk weinig meerwaarde. Een ergonomische bureaustoel die helemaal naar het lichaam is afgesteld levert zowel werkgevers als werknemers ontzettend veel voordelen op. 

Author: itsbelgium