Eerste hulp bij de inrichting van je huis

Het valt niet altijd mee om je huis zo in te richten dat het ook echt voelt als je thuis. Een woning is meer dan een verzameling stenen en spullen, het is jouw plekje op deze wereld. De plek die jij helemaal naar je eigen smaak mag inrichten, zodat je je er thuis voelt, en volledig op je gemak.


Hoe maak je van een huis een thuis

Om van een huis een thuis te maken, is naast een beetje inzicht in binnenhuisinrichting vooral ook veel liefde nodig. Geen huis is hetzelfde, om de simpele reden dat geen twee personen precies hetzelfde zijn. Iedereen houdt van andere dingen, voelt zich op zijn gemak in een andere sfeer. Het valt alleen niet altijd mee om precies die sfeer ook om te zetten in een interieur.

Veel mensen volgen bij het inrichten van hun huis de trends, en bladeren graag door interieurmagazines om inspiratie op te doen. Dat is natuurlijk prima, zolang je maar niet alles dat je ziet precies probeert te kopiëren. Jouw interieur moet echt van jou zijn, en geen identieke kopie van wat iemand anders verzonnen heeft. Haal dus gerust inspiratie overal en nergens vandaan, maar vergeet niet om er vervolgens je eigen draai aan te geven.

Hoe je dat doet? Door goed te kijken naar wat jij precies mooi vindt. Zorg voor een rustige basis, tenzij je juist houdt van heel druk natuurlijk, en vul dit aan met wat jij mooi vindt. Dit kunnen hele persoonlijke spullen zijn, misschien souvenirs van bijzondere reizen of persoonlijke foto’s aan de muren. Het kan ook meer algemeen zijn. Als jij je er goed bij voelt, maakt het niet uit of het trendy is of niet: het is jouw huis.

En als het niet lukt, dan vraag je om hulp

Lukt het je niet om eenheid te creëren in je interieur, en van alle spullen die je mooi vindt een prettig en leefbaar geheel te maken? Helemaal niet vreemd, dat kan ook behoorlijk lastig zijn. Het kan op zo’n moment goed zijn om er eens iemand met een frisse blik naar te laten kijken. Iemand die er neutraal en praktisch in staat, en je kan helpen om bijvoorbeeld uit je vaste patronen te komen. Je vindt dit soort mensen overal: een binnenhuisarchitect Kalmhout helpt je graag. Maar ook voor binnenhuisinrichting Antwerpen zijn er genoeg professionals die je kunnen helpen deze klus te klaren.

Deze professionals richten niet zomaar jouw huis in, zonder rekening te houden met jou en jouw smaak. Nee, ze gaan in jouw schoenen staan, en gaan in overleg met jou om precies te ontdekken wat wel en niet werkt in jouw interieur, zodat je uiteindelijk een resultaat hebt waar je je écht goed bij voelt.

Author: itsbelgium