Geef je huis een make-over!

Zin in iets anders? De neiging om je hele interieur de deur uit te gooien, en alles nieuw te kopen? Superleuk plan, maar wel een beetje te prijzig om zo maar even te doen. Soms is een veel kleinere ingreep ook al genoeg om toch een heel andere sfeer in je huis neer te zetten, en jouw ‘alles moet anders’ gevoel te bedaren.

Klaar ermee!

Soms heb je zo’n moment: je zit in je woonkamer, kijkt om je heen en besluit dat het helemaal anders moet. De sfeer bevalt je niet meer, de zorgvuldig uitgezochte kleurencombinaties die eens zo’n goed plan leken beginnen je te irriteren.

Het is natuurlijk het lekkerst om op zo’n moment alles dat in je woonkamer aanwezig is weg te doen, en de boel helemaal opnieuw in te gaan richten. Het vervelende is alleen wel dat daar een nogal fors prijskaartje aan hangt. Je hele kamer opnieuw inrichten doe je eigenlijk alleen als je gaat verhuizen. Maar met wat kleinere ingrepen kun je ook een heel eind komen hoor!

Een nieuwe vloer

Het soort vloer en de kleur waar je voor hebt gekozen, bepalen voor een niet te onderschatten deel de sfeer die in je kamer hangt. Tapijt heeft een zachtere uitstraling dan een harde vloer, maar ook de kleur heeft grote invloed op het gevoel dat je kamer uitstraalt.

Het vervangen van je vloer kan een redelijk kostbaar klusje zijn, maar het is nog altijd goedkoper dan een compleet nieuwe inboedel. Heb je de perfecte vloer in gedachten die jouw kamer wel de juiste looks geeft? Ga ervoor! En met een beetje goed zoeken hoeft een nieuwe vloer je helemaal geen rib uit je lijf te kosten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan tapijttegels: die kun je meestal zelf leggen, zijn betaalbaar en je kunt er heel makkelijk patronen in aanbrengen.

Er is meer!

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren te bedenken waarop je je kamer een make-over kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw behang of kleur verf op de muur: moet je eens kijken hoe je kamer daarvan verandert!

Laat de neiging om al je meubels te vervangen je toch niet los? Probeer dan eens om 1 sfeerbepalend meubelstuk te vervangen. Een nieuwe bank bijvoorbeeld, of een lichte wandkast terwijl er eerst een donkere stond. Of ga op zoek naar een echte blikvanger voor in je kamer, een bijzondere lamp bijvoorbeeld. Misschien is dat al meer dan genoeg om je woonkamer weer jaren mee te laten gaan!

Author: itsbelgium