Groen dak laten leggen

Een groen dak laten leggen heeft ontzettend veel voordelen. Het is een duurzame oplossing om je dakbedekking te beschermen en langer mee te laten gaan. Daarnaast zorgt de extra laag op het dak ervoor dat het dak beter geïsoleerd is tegen warmte en geluid. Je kunt kiezen uit verschillende soorten groen dakbedekking. Denk aan verschillende soorten mos, planten en bloemen. Dit kun je in matten laten leggen of je kunt losse planten uitzoeken. Als je handig bent dan kun je ook een eenvoudig stappenplan volgen en zelf een groen dak leggen. 

Zelf een groen dak leggen

Een groen dak leggen heeft dus zeker voordelen. Verschillende soorten groene daken kun je uitzoeken. Het soort groendak dat je kiest is afhankelijk van het soort bedekking dat je op het dak wilt hebben. Je kunt kiezen uit een dakbedekking van voornamelijk mossen of een dak afgewisseld met kruiden en bloemen. Dit kunt je aanschaffen als standaard matten met verschillende soorten planten. Je kunt ook los de grond en planten kiezen. Als je zelf het dak gaat bedekken dan zijn matten een goede keuze. Matten zijn namelijk het makkelijkst te plaatsen. Je kunt ook zelf een groendak samenstellen. Je brengt dan apart de grondlaag aan en plant zelf verschillende soorten planten en mossen op het dak. 

Hulp bij het aanleggen van een groene dakbedekking

Een groen dak kun je zelf aanleggen. Het laten doen scheelt je wel veel tijd en moeite. Als je een groen dak aan laat leggen, dan wordt dit zeker snel en professioneel gedaan. Voor het laten aanleggen van een groen dak zal een team samenwerken om dit snel te realiseren. Het dak wordt schoongemaakt en voorbereid. Als het dak netjes en egaal is zal grind en folie worden geplaatst. Hierna kan het dak bedekt worden met planten. 

Een groen schuin dak

Zeker bij een dak dat schuiner loopt dan 45 graden kan het handig zijn om de installatie uit handen te geven. Het dak zal dan namelijk wat aangepast moeten worden. Om het dak geschikt te maken voor groene dakbedekking zal eerst eerst een anti-afschuifvoorziening worden geplaatst. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van groene daken kunnen altijd een perfecte oplossing vinden voor elk dak. 

Voordelen van een groen dak

Een groen dak van Topgroen.nl heeft veel voordelen. Het werkt isolerend, brengt groen in je tuin en is een duurzame keus. Een groendak is een voordelige optie om je dakbedekking lange mee te laten gaan. Bitumen dakbedekking kan wel een keer langer meegaan als het bedekt is. Dakbedekking van bijvoorbeeld EPDM kan 60 tot wel 90 jaar meegaan door het dak te beschermen met een ronde bedekking. Dit is dus zeker een duurzame maar ook milieuvriendelijk keuze. Door de positieve effecten op het milieu kan het mogelijk zijn om een subsidie aan te vragen. Het is in veel gevallen dan ook zeker uit om een groendak aan te leggen. Daarbij oogt een groen dak ook ontzettend mooi. Het wordt een soort verlengstuk van je tuin, wat veel frisheid en een natuurlijk gevoel met zich meebrengt. 

Author: itsbelgium