Hoe kies je de perfecte mancave decoratie?

Heb je al een mancave of ben je van plan er eentje te gaan inrichten? Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een mancave in te richten en net die finishing touch te geven. De mancave is ooit ontstaan als plek waar mannen zich terug konden trekken en konden ontspannen. Van oorsprong is het concept in Amerika ontstaan maar we zien deze plek steeds vaker terug in Nederland en België. Er bestaat ook een she-shed, oftewel de vrouwelijke variant op de mancave. Het gaat erom dat iemand zich terug kan trekken in alle rust, weg van de hectiek van de maatschappij en dagelijkse routines. Eigenlijk maakt de naam dus niet uit, maar om de plek af te maken is de juiste mancave decoratie wel van belang. 

Waarom heb je een mancave nodig? 

Een mancave is multifunctioneel, want je hoeft er niet alleen maar met een biertje op de bank te hangen. Je kan de mancave zo inrichten met mancave decoratie om het knus te maken, maar ook voor bijvoorbeeld je hobby. Want naast een chillplek kan je er ook een plek maken om iets te repareren of te bouwen. Het klassieke voorbeeld van bier drinken op de bank met een filmpje of pokeren of poolen, mag natuurlijk ook in jouw mancave. Maar het hoeft niet. Je kan hem inrichten zoals het bij jou past en wat jij nodig hebt om even te ontspannen en je terug te trekken uit de dagelijkse drukte. 

Wat is een ideale ruimte voor de mancave? 

Je kan een mancave eigenlijk overal maken waar je maar wilt en waar er ruimte is in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een zolderkamer, de kelder of juist de garage of schuur. Het voordeel van de kelder en de zolder is dat ze aansluiten op je huis dus dat je nooit door weer en wind naar buiten hoeft. Aan de andere kant kan juist wat afstand meer rust scheppen waardoor je meer privacy hebt. En als je dan de juiste mancave decoratie gebruikt wordt het helemaal van jou. 

Wat is de beste mancave decoratie? 

De ultieme mancave bar maak je af met een mancave decoratie. En wat die decoratie is hangt af van wat je gaat doen in de mancave en wat voor kleuren je bijvoorbeeld gebruikt. Ben je een muziekfan? Hang dan bijvoorbeeld muziekplaten aan de muur of oude Lp’s. Meer een sportfan? Hang een mooi gesigneerde decoratie neer of maak een plek voor je stripboeken. Maar vergeet in elk geval niet een mooi plekje te plaatsen om lekker met je vrienden te chillen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een klein barretje met barkrukken. Zo kan je lekker staan of zittend chillen met elkaar onder het genot van een biertje of een drankje. 

Een mancave decoratie is daarom heel persoonlijk en kan ook heel uiteenlopend zijn. Je kan het beste gaan voor een lekkere chillplek met bijvoorbeeld barkrukken of een bank. Maar vergeet niet om je mancave aan te kleden met artikelen die bij jou passen zoals muziekplaten, gesigneerde accessoires of je favoriete boeken. 

Author: itsbelgium