Is een natbouw of een droogbouw vloerverwarming het best voor jou?

Het hebben van vloerverwarming is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Heerlijk warme voeten en het is ook nog eens energiezuinig. Klinkt eigenlijk te goed om waar te zijn, maar toch is het mogelijk. Als jij naar alle voordelen hebt gekeken en tot de conclusie bent gekomen dat jij ook vloerverwarming wilt dan is de volgende vraag hoe ga je dit voor elkaar krijgen? Je moet weten welke soorten vloerverwarming er zijn en welke het beste past bij jou en jouw huis. Hier maken wij onderscheid tussen natbouw en droogbouw vloerverwarming

Het is van groot belang dat je het verschil tussen deze twee weet en dat je weet wat de voor- en nadelen zijn. Als je deze informatie bezit dan kun je een keuze maken op basis van wat het best past bij jouw situatie. Het is altijd slim om ook contact op te nemen met een expert. Iemand die alles weet van vloerverwarming kan jij hier super goed bij helpen. Ga dus op zoek naar iemand die jouw vragen kan beantwoorden en overleg samen hoe en wat voor jou het best zou kunnen werken. Toch is het fijn om zelf al het een en ander te weten en daarom kun je hier alles vinden wat je echt even moet weten als je zit te denken aan het aanschaffen van vloerverwarming.

Wat is een droogbouw vloerverwarming?

Als eerst gaan we kijken naar droogbouw vloerverwarming. Droogbouw vloerverwarming is vaak de beste keuze wanneer jij al een vloer hebt liggen. Wat voor vloer dit is maakt helemaal niks uit. Een groot voordeel van droogbouw vloerverwarming is dat het overal bovenop geplaatst kan worden. Bij droogbouw vloerverwarming is een voordeel dat het geplaatst kan worden zonder natte producten, zoals beton en cement. Bij droogbouw vloerverwarming hoef je maar weinig te verbouwen en er komt dus minder troep en vuil bij kijken. Je hebt een al bestaande vloer en hier leg je de droogbouw vloerverwarming op. Hier bovenop leg je dan weer iets van tegels of vloerbedekking. Andere grote voordelen van droogbouw vloerverwarming zijn dat het snel opwarmt en de ruimte dus snel kan opwarmen. Ook is het dus makkelijk te plaatsen in een al bestaande woning. Daarnaast is het relatief snel aan te leggen en is het ook een goedkope manier van vloerverwarming. 

Wat is een natbouw vloerverwarming?

Dan heb je ook nog natbouw vloerverwarming. Hierbij worden slangen en buizen die de vloerverwarming vormen in een cementlaag geplaatst. Dit is ook de meest traditionele manier van een vloerverwarming. De opbouw laag bij deze vorm is wel relatief een stuk hoger. Daarbij duurt het ook iets langer om de ruimte op te warmen, maar de vloer blijft wel langer warm bij een natbouw vloerverwarming. Een ander klein nadeel is dat deze vorm van vloerverwarming een langere tijd nodig heeft voordat het klaar is. Het moet namelijk één tot twee weken drogen en je kunt pas verwarmen na zes weken. Ga voor jezelf na welke vorm voor jou het beste zou werken en ga dus op zoek naar iemand die jou hier verder bij kan gaan helpen!

Author: itsbelgium