Je huis opfleuren met een kamerplant

Ken je dat? Een lege hoek in je huis, of een vensterbank waar niks op staat. Je hebt toch het gevoel dat je iets mist om de ruimte te vullen. Als je veen om je heen kijkt kom je er al snel achter,  je mist een leuke of stoere kamerplant!

Kamerplanten geven je een goed gevoel

Er zijn verschillende planten die echt bewezen mentale invloed hebben op jou. Zo is er lavendel, dit kruid werkt zeer ontspannend en kan in sommige gevallen hoofdpijn en depressie tegen gaan. Uit een studie is gebleken dat de geur van lavendel zelf de hartslag van mensen omlaag kan brengen tijdens stressvolle tijden.

Ook aloë-vera is niet weg te denken, door de Egyptenaren ook wel de onsterfelijkheid plant genoemd. Uit holistisch perspectief word er gezegd dat de aloë-vera positieve energie naar je huis brengt waardoor je jezelf beter gaat voelen! Naast de positieve energie kun je aloë-vera ook heel goed gebruiken tegen allerlei wondjes, van nature heeft de plant een helende werking.

De Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd is een echte eye catcher. Met zijn mooie bladeren en prachtige witte bloem zul je hier volop van kunnen genieten. Ook niet verkeerd is dat de lepelplant een van de meest luchtzuiverende kamerplanten is. De lepelplant zuivert namelijkk schimmelsporen uit de lucht en neutraliseerd giftige stoffen, zo zorgt deze kamerplant er voor dat jij je nog fijner gaat voelen in jouw huis.

Sfeer creëren in je huis

Je huis wil je natuurlijk je eigen maken, en kamerplanten kunnen heir een goede bijdrage aan leveren. Een mooie Goudpalm kan al heel snel het verschil maken tussen een lege ruimte en een sfeervolle groene hoek. De Draceana, ook wel drakenboom is ook zoon echte stoere kamerplant, of beter kamer boom! Deze plant zie je ook vaak terug in industriële inrichtingen, maar het blijft ook wel de perfecte aanwinst voor elk huis.

Kamerplanten aanschaffen

Mensen zijn er van overtuigd dat je naar een tuin centrum moet om leuke planten te kopen, waar dit natuurlijk wel leuk is blijft het wel een hele klus. Gelukkig kun je tegenwoordig steeds vaker online je kamerplanten kopen, dit is makkelijker dat elke keer op avontuur naar het tuincentrum.

Author: itsbelgium