Lagere vaste lasten in maar liefst drie stappen

Heeft u ook zulke hoge vaste lasten? Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld huishouden in Nederland al tussen de 40 tot 60 procent kwijt is aan vaste lasten. Deze kosten zijn niet allemaal gemakkelijk te beïnvloeden. Toch zijn er een aantal waarop u juist flink kunt besparen!

Drie tips om te besparen op vaste lasten

U wilt geld besparen, maar hoe kunt u dat het beste doen? In veel huishoudens wordt veel meer uitgegeven dan nodig is. Daarom hebben wij 3 tips voor u op een rijtje gezet om te besparen op uw vaste lasten.

1. Verzekeringen annuleren

Heeft u een doorlopende reisverzekering, terwijl u maar 1 keer per jaar op vakantie gaat? Of een extra productgarantie die niet heel veel toevoegt aan waar u al recht op had? Kijk eens goed naar al uw verzekeringen en beslis of u ze wel echt allemaal nodig hebt.

2. Deel een lidmaatschap

Tegenwoordig heeft iedereen verschillende abonnementen lopen bij bijvoorbeeld Netflix, Spotify en ga zo maar door. Veel verschillende abonnement aanbieders spelen hierop in met het begrip ‘sharing is caring’. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld met vrienden of familie voor een voordelige prijs een abonnement delen. Deelt u al uw abonnement met iemand anders? Check uw abonnementen en begin ook met delen.

3. Stap over van energieaanbieder

Door het overstappen van energieleverancier profiteer je als klant van aanbiedingen en ben je op de hoogte van de laagste prijzen. Vergelijk energie, zo bespaart u misschien wel €350 per jaar! Het is zeker de moeite waard het kost je maar een paar minuten, maar zo houd je wel gemakkelijk veel geld over.

Author: itsbelgium