Stellingkasten in het interieur

De nieuwste trend in interieur land; de stellingkast. Niet alleen erg handig in gebruik, maar zelfs met dit nogal ‘lompe’ interieurstuk valt er een gezellige sfeer te creëren in zowel je huis als in het bedrijf. De stellingkast hoeft niet alleen maar een lelijk en praktisch object te zijn, maar is ook onderdeel van de, wat we noemen, industriële trend; waarmee vandaag de dag vooral in veel horecagelegenheden gewerkt wordt. 

Wanneer je door steden zoals Amsterdam of Rotterdam zal lopen, zijn hier genoeg voorbeelden van te vinden en zie je de stellingkast in allerlei interieur vormen terugkomen. Een voorbeeld hiervan is het bekleden van de wand met de stellingkast. Hoe, vraag je je misschien af? Bevestig de kast met grotere schroeven aan de wand en gebruik de rekken om te decoreren met welke accessoires je maar wilt. Een kind kan de was doen, toch? Een leuk voorbeeld hiervan is een volledig beklede wand die wij in een Amsterdams restaurant zijn tegengekomen, vol bedekt met potjes met hangplanten. Praktisch, functioneel, maar zeker ook zeer sfeervol. Op het eerste oog leek je de kast niet eens te zien, maar na enig aandachtig bestuderen verraadde het industriële staalwerk zichzelf. 

Ook een leuk idee; zet op elke plank een voorwerp als inspiratie voor jezelf of voor jouw bedrijf. Voorwerpen waar je trots op bent of die met je bedrijf te maken kunnen hebben. Gebruik verschil in ‘volume’ met een verdeling tussen grote en kleinere voorwerpen. Met het gebruik van foto’s maak je het meteen een stuk meer ‘eigen’ en wordt de kast echt meegetrokken in de sfeer van jouw persoonlijke interieur. Wil je zelf wellicht ook een stellingkast kopen om te kunnen spelen met je interieur? In vele reguliere, van zowel dure tot de goedkopere woonwinkels zijn deze al te vinden. Doe je best and make it your own!

Author: itsbelgium