Stijlen die je met meubelbeslag kunt creëren

Overweeg je het vernieuwen van je meubels om het interieur van je woning een nieuwe uitstraling te geven, dan biedt meubelbeslag de ideale oplossing. Wil je te weten komen welke stijlen je kunt creëren met meubelbeslag? Dan is het verstandig om door te gaan met het lezen van de tekst hieronder.

Wat is meubelbeslag?

Meubelbeslag is een bepalende factor voor je interieurstijl, aangezien het beslag op een meubel niet alleen functioneel is. Het beslag op meubels speelt namelijk een grote rol op de invloed van de stijl van je interieur. Door al je huidige beslag te vervangen breng je een vernieuwde look in je woning, aangezien je een geheel nieuw aanzicht creëert naar eigen wens. Je kunt het uiterlijk van je meubels compleet vernieuwen waardoor je, afhankelijk van de kleur en het materiaal van het nieuwe beslag, bepaalde stijlen aan kunt brengen in huis. 

Wat zijn de voordelen?

Er komen verschillende voordelen kijken bij het gebruik van meubelbeslag. Hieronder tref je de meest voorkomende voordelen op een rijtje:

  • Je kunt je vloer en je muur volledige bescherming bieden tegen de meubels in je woning, vooral als je vaker met de meubels over de vloer schuift of je meubels vaak van plaats verandert.
  • Je meubels worden op optimale manier beschermd tegen de schade die openslaande deuren kan aanrichten.
  • Je kunt nieuw leven in je meubels blazen en ze renoveren met beslag voor meubels waardoor ze er weer zo goed als nieuw uitzien.
  • Je meubels krijgen een authentieke en persoonlijke uitstraling en je kunt heel de stijl in de ruimte naar wens aanpassen.
  • Je hoeft niet veel geld uit te geven als je een geheel nieuwe stijl aan wilt brengen in je woning.

Welke soorten zijn er?

Meubelbeslag is te koop in allerlei soorten. Je kunt ze namelijk gebruiken voor verschillende doeleinden, denk zo aan meubelgrepen, meubelsloten en meubelknoppen, maar ook aan sleutels, sleutelpaden, schuifhouders, deurschijfjes, scharnieren, etikethouders, ladetrekkers, leuningdragers, kastverbinders, plankdragers, glijnagels en viltnagels.

Klassieke stijl

Om een klassieke stijl te creëren kan je kiezen voor beslag in brons antiek, zilver antiek, de kleur roest, of messing polijst. Andere populaire opties die je ook kunt kiezen als je een klassieke stijl aan wilt brengen in huis zijn aluminium en glimmend nikkel.

Industriële stijl

Een andere veel gekozen stijl qua interieur is de industriële stijl, waarbij je als het om meubelbeslag gaat vooral dient te kiezen voor authentieke materialen waaronder gietijzer, smeedijzer en industrieel beton. Kleuren die veel voorkomen in een interieur met een industriële stijl zijn zwart en metaalgrijs.

Moderne stijl

Ook de moderne stijl wordt steeds vaker gekozen door velen die het interieur van hun woning willen opfrissen. Ook voor deze stijl kan je aan de hand van meubelbeslag de puntjes op de ‘i’ zetten. Bij een moderne stijl bestaat het interieur namelijk vooral uit eenvoud, luxe en functionaliteit, waarbij veel wordt gekozen voor chroom of nikkel beslag om een strakke uitstraling te creëren. Je komt in de moderne stijl vooral donkere tinten gecombineerd met de witte kleur tegen, maar je ziet ook beige, antraciet, aluminium, leer, metaal, glas en kunststof terug.

Author: itsbelgium