Vochtbestrijding in je woning

Heb je last van vocht in huis? Zie je natte plekken verschijnen in je woning en weet je niet waar dat vandaan komt? In dat geval kan het erg helpen om een specialist voor vochtbestrijding in woningen in te schakelen. Er zijn namelijk enorm veel verschillende problemen die kunnen ontstaan waardoor er vochtplekken ontstaan in je woning. Voorbeelden hiervan zijn een lekkage, condensatie, schimmels of witte aanslag. Het is van belang om deze problemen vroegtijdig te verhelpen om grotere schade aan de woning te voorkomen. In dit blogartikel zullen we je dan ook meer informatie verschaffen omtrent deze problemen.

Vochtproblemen in huis voorkomen

Om vochtproblemen in huis te voorkomen, zijn er een aantal dingen die je kunt ondernemen. Allereerst is het van belang dat het huis op een goede manier geïsoleerd is. In een goed geïsoleerde woning komen namelijk minder vaak problemen voor omtrent vocht. Wanneer je namelijk in een goed geïsoleerde woning constant ventileert, zal de lucht in huis droger worden. Hierdoor zullen er minder snel vochtplekken optreden. Daarnaast is de drogere lucht ook veel gemakkelijker te verwarmen. Het ventileren van je woning is dan ook geen energieverspilling. Heb je ondanks het vaak ventileren van je woning toch last van vochtplekken? Kijk dan goed waar het probleem vandaan komt. Zo kan er altijd een leiding gesprongen zijn of een minder goed geïsoleerde plek in de woning zijn.

Vochtbestrijding voor een woning

Is het dan, ondanks het vele ventileren van je woning, voorgekomen dat er een vochtplek ontstaan is, schakel dan een professional in. Bij vochtbestrijding is het namelijk van belang dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Wanneer je namelijk te lang wacht met het bestrijden van het vocht, kan het alleen maar erger worden. In dit geval kan het dan ook voorkomen dat er belangrijke steunpilaren van het huis aangetast worden, tot grote (financiële) schade tot gevolg. Dit kan gemakkelijk voorkomen worden door een specialist in te schakelen voor de vochtbestrijding van je woning.

Hoe worden vochtplekken in huis bestreden?

De vochtplekken in huis kunnen op verschillende manieren bestreden worden. Dit heeft namelijk per vochtprobleem een andere aanpak. Zo kan optrekkend vocht in de muur bestreden worden door kleine gaatjes te boren in de muur. Vervolgens wordt er een vochtwerende gel in de muur gespoten. Deze zal zich in de muur uitzetten waardoor het vocht niet langer de baas is. Daarnaast kunnen er ook andere technieken gebruikt worden, zoals carebrick of onderkappen. Bij carebrick wordt er een keramische koker in de muur geplaatst. Deze zorgt voor een koudebrug waardoor het vocht niet meer zal optrekken. De methode onderkappen zorgt ook voor een vochtwering in de muur. Hierin wordt er achteraf een waterkering in de muur geplaatst. Deze zorgt ervoor dat het oppervlakte water niet omhoog kan kruipen. Tegenwoordig worden bijna alle nieuwe huizen voorzien van deze methode alvorens het huis opgeleverd wordt. Heeft u last van een of meerdere vochtproblemen? Schakel dan zo snel mogelijk een specialist in om grotere schade te voorkomen.

Author: itsbelgium