Waarom kiezen voor duo rolgordijnen?

In tegenstelling tot standaard rolgordijnen bestaan ​​Duo rolgordijnen uit twee verschillende stoffen. Doorschijnende en ondoorzichtige banden bewegen horizontaal met elkaar. Door snaren te gebruiken, pas je aan hoe de banden elkaar overlappen en dus de hoeveelheid licht en inzicht die je de ruimte instuurt.

Rolgordijnen kopen

Isoleren duo rolgordijnen ook? 

Kies je voor duo/dubule rolgordijnen met verduisterende stof? Dan isoleer je ook je huis. verduisterende stof heeft een zon beschermend effect voor het interieur. Dit helpt de warmte in de winter vast te houden en in de zomer juist buiten te houden. Het bespaart u ook geld op uw energierekening. Dit is natuurlijk goed voor je portemonnee. Combineer je rolluiken met gordijnen? Je bent dus goed bezig. Meerdere lagen hebben een extra isolerend effect.

3 standen 1 rolgordijn

Rolgordijnen zijn er in een enkele stof en duo rolgordijnen hebben een dubbele stof bestaande uit horizontale stroken transparante stof afgewisseld met een dichte laag stof. Zo kun je zelf kiezen hoeveel je de zonwering laat zakken en of je de vitrage wilt zien of de dichte banen wilt laten hangen. Duo rolgordijnen zijn dun en kunnen licht doorlaten, daarom worden duorolgordijnen overdag vaak opgehangen op een plek waar de gordijnstof zichtbaar is. Wil je ’s avonds meer privacy, hang dan dichte stoffen achter de vitrage banen. Hieronder ziet u de standen van de dubbele rolgordijnen:

  1. open
  2. half open
  3. gesloten

Waarmee kan je duo rolgordijnen combineren?

Als het duo rolgordijn veel licht en zicht heeft beperkt, kun je een veelvoud aan materialen toevoegen om je ramen te decoreren. In de slaapkamer kan het mooier zijn als je verduisterende gordijnen toevoegt zodat je heerlijk rustig kunt slapen in een donkere kamer. In een grote woonkeuken kan een combinatie met transparantere inbetweens een goede keuze zijn, omdat het verduisteringseffect hier een stuk minder groot is.

Author: itsbelgium