Waarom kiezen voor een grijze keuken?

Anno 2022 zien we de kleur zwart veel terugkomen in nieuwbouwwoningen, echter betekent dit niet dat dit enige kleur is die een aanrader is voor in de keuken. Mocht jij namelijk echt indruk willen maken met je keuken, dan kies je voor een grijze keuken. Het leuke aan de grijze keuken is dat deze tijdloos is en dat deze eigenlijk past bij vrijwel ieder interieur en iedere stijl. Wij zijn in ieder geval groot fan en dat is om verschillende redenen het geval. Welke redenen dit zijn, dat vertellen we je graag in onderstaande alinea’s. Hierdoor kan jij gemakkelijk bepalen of deze keuken ook wat is voor jou.

Een grijze keuken is niet trendgevoelig

Dat een grijze keuken niet trendgevoelig is, is voor veel mensen een reden om deze keuken aan te schaffen. Vroeger vonden veel mensen het geweldig om voor een witte keuken te kiezen, momenteel zien we de zwarte keuken veel terugkomen. Mocht jij voor een grijze keuken kiezen, dan kan je ontzettend lang van deze keuken genieten. Je hoeft minder snel een nieuwe keuken aan te schaffen en dat is weer goed voor de portemonnee. Goed om te weten is overigens dat er zeer veel verschillende soorten grijs zijn. In de volgende alinea vertellen we welke kleuren grijs er allemaal zijn.

Verschillende kleuren grijs

Een grijze keuken kopen? Verdiep je dan eerst goed in de verschillende soorten grijs. Dit zijn de kleuren waar je uit kan kiezen op het moment dat je voor een grijze keuken wil gaan:

  • Lichtgrijs: wil jij dat je keuken niet te donker wordt, maar wil je wel dat het echt duidelijk is dat je keuken grijs is? Kies dan voor lichtgrijs.
  • Antraciet: antraciet is zeer populair en dit is niet voor niets het geval. Dit is een donkere kleur grijs en combineert zeer goed met de kleuren blauw en groen.
  • Groengrijs: kies je voor groen grijs? Dan kies je voor een zeer opvallende keuken. Denk daarom goed na voordat je voor deze kleur kiest.
  • Blauwgrijs: ook de kleur blauw grijs is een echte eyecatcher. Denk net als bij groengrijs goed na voordat je een keuken in deze kleur koopt.
  • Bruin Grijs: bruin grijs is een mooie, warme, maar ook een subtiele kleur. Hou jij van sfeer? Dan is deze kleur echt wat voor jou.
  • Greige: hou jij van bruingrijs, maar wil je toch net even wat anders? Kies dan voor Greige. Greige is namelijk grijs met bêche en wordt gezien als een mooie en subtiele kleur.

Ga voor kwaliteit

Bij het kopen van een grijze keuken is het zeer belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Een keuken koop je immers niet iedere week en juist daarom is het van groot belang dat je in een keer een goede aankoop doet. Doe je dit niet, dan krijg je hier later waarschijnlijk een hoop spijt van. Niemand zit immers te wachten op een keuken met verschillende mankementen. Verdiep je daarom in verschillende aanbieders van keukens, lees reviews en maak de kans op een miskoop zo klein mogelijk.

Author: itsbelgium