Castrol olie: is het een goede olie om te kopen?

Castrol olie is een bekend Brits merk van motor olie en smeermiddelen. Het belang van goede olie is erg belangrijk en Castor is een merk met een bepaalde reputatie. Hun producten smeren en beschermen motoronderdelen die constant in beweging zijn. Maar dat is niet alles. Dankzij goede Castrol olie kan jij je motor beschermen tegen chemische reacties die hem kunnen beschadigen. Er zijn een veel verschillende soorten olie die worden geproduceerd door Castrol voor verschillende soorten motoren. Wij kijken hier naar de voordelen van Castrol.

Castrol produceert hoogwaardige olie

Wat er onder je motorkap gebeurt is erg belangrijk en dus ook de olie die je gebruikt. Je wil motorolie van hoge kwaliteit die bewegende delen zoals zuigers, cilinders, kleppen en krukassen goed laat bewegen en ze beschermt. Wanneer die olie afbreekt, komt deze vitale beschermingslaag in gevaar. Om je motor goed te beschermen, is het belangrijk om een hoogwaardige olie zoals Castrol te gebruiken. Over het algemeen zorgen oliën van hoge kwaliteit, zoals Castrol, ervoor dat jouw motor soepel blijft draaien. Dit doen ze door het smeren van metalen onderdelen en de koeling van de motor. Ze voorkomen ook corrosie en reinigen de verbrandingsmotor. Castrol producten leveren hoogwaardige additieven en viscositeit die jouw motor nodig heeft.

Het belang van de Olie additieven van Castrol voor jouw rijomstandigheden

Een hoogwaardige motorolie vereist een uitgekiende mix van additieven. Ze verbeteren de smering, koeling, reiniging en corrosiebestendigheid. Additieven zijn zo belangrijk dat ze vaak een vijfde van de olie uitmaken. De motoroliën van Castrol bevatten een zorgvuldig uitgebalanceerde mix van belangrijke additieven die goed zijn tegen slijtage. De olie die van een hogere kwaliteit is dan anderen verwijderd ook verontreinigingen en voorkomt de vorming van slib. Een schone, goed beschermde motor gaat vaak langer mee, waardoor dure reparaties onderweg tot een minimum worden beperkt. De motoroliën van dit merk bevatten ook additieven die ervoor zorgen dat de olie de juiste viscositeit behoudt, ongeacht de motortemperatuur.

Castrols erfgoed: nog wat feitjes van dit bekende merk

In 1899 richtte Charles Wakefield de CC Wakefield & Company op in Londen, Engeland. Hij was vooral geïnteresseerd in twee nieuwe gemotoriseerde uitvindingen: de auto en het vliegtuig. Wakefield zocht naar manieren om motorolie vloeibaar genoeg te houden bij ontsteking en dik genoeg bij hoge bedrijfstemperaturen. Onderzoekers van het bedrijf ontdekten al snel dat hun olie de smering verbeterde. De olie van van het merk werkte goed bij een breed scala aan motortemperaturen. Ze noemden hun nieuwe mengsel ‘Castrol’. Castrol olie wordt zelfs gekocht door NASA die Castrol-vet heeft gebruikt voor de Mars Curiosity Rover.

OlieOnline | De site om olie te kopen!

Zoek nu de Castrol producten uit voor jouw machines

De veelzijdigheid van Castrol olie is groot en dat zie je ook terug in de producten die zij aanbieden. Bij Olieonline kan je veel Castrol olie producten kopen en advies vragen over hun toepassing. Laat je adviseren welke olie of hydraulisch vloeistof het beste werkt voor jouw apparaat of motor. Zo kan je machine er weer tegenaan.

Author: itsbelgium