Snel draadloos internet installeren

Als je wifi-signaal, benodigd voor draadloos internet, niet door je hele huis goed te ontvangen is dan kun je een wifi versterker gebruiken om zo toch goed te kunnen internetten in- en om je huis. Groot nadeel van een normale versterker voor je wifi signaal is dat deze met een kabel verbonden moet zijn met je router of dat de wifi-versterker binnen het bereik van je draadloze router moet staan. Zijn beide nadelen van een normale wifi-versterker van toepassing op jouw situatie? Dan is een wifi-versterker die zijn signaal dat versterkt moet worden uit het stopcontact haalt een goede oplossing. Dit artikel is geschreven door een netwerkexpert van www.internethunter.be. Hier kun je ook internet providers vergelijken.

Een WiFi versterker

Een wifi-versterker die zijn werkt doet met een internet signaal uit het stopcontact moet uiteraard wel een signaal vinden op de stroomkabel. Daarvoor zul je in de meterkast een netwerkadapter in een stopcontact moeten stoppen. Deze adapter moet vervolgens verbonden worden met je router door middel van een UTP (netwerk)kabel. De wifi versterker kun je vervolgens in een ander stopcontact, dat wel op dezelfde meterkast is aangesloten, steken. Daarna is het een kwestie van het indrukken van de ‘connect’ knop op de wifi versterker om zo je laptop, smartphone of iPad verbinding te laten maken met het internet via je nieuwe wifi versterker. Nadeel van deze manier van je wifi signaal versterken zit hem vooral in de hoge aanschafprijs van zowel de adapter als de wifi versterker. Een ‘normale’ wifi versterker kost je rond de 50 euro, een complete set om via het stopcontact je wifi signaal te versterken minimaal het dubbele.

Andere manieren van verbinden met het internet

Voordat je met een laptop of desktop computer draadloos kunt internetten moet de pc eerst verbinding kunnen maken met een draadloos netwerk. Om een computer verbinding te laten maken met een draadloos netwerk zul je een draadloze netwerkkaart moeten gebruiken. Maar wat is nu eigenlijk een draadloze netwerkkaart?

Wat is een draadloze netwerkkaart?

Een draadloze netwerkkaart zit in de meeste gevallen standaard ingebouwd in je laptop of pc. In die gevallen kun je met het apparaat gelijk internetten via je draadloze verbinding. Heeft je laptop geen ingebouwde netwerkkaart dan zul je er zelf een in moeten bouwen. Daarvoor bestaan verschillenden mogelijkheden.

Draadloze USB netwerkkaart

Allereerst kun je via USB een draadloze netwerkkaart aansluiten. Een draadloze netwerkkaart die via USB wordt aangesloten lijkt qua vorm erg op een USB stick. De installatie van een draadloze netwerkkaart is erg eenvoudig. Meestal wordt de draadloze netwerkkaart zelfs automatisch geïnstalleerd.

PCMCIA Netwerkkaart

Voor laptops kun je in de meeste gevallen ook een PCMCIA netwerkkaart gebruiken. Een PCMCIA is een kaart ter grootte van een bankpas. Je steekt de kaart in een PCMCIA slot op je laptop. Vervolgens installeer je de software, als de netwerkkaart niet al automatisch herkend wordt, en je kunt draadloos internetten met je laptop.

PCI netwerkkaart

Tenslotte kun je in een desktop pc een PCI netwerkkaart inbouwen. Dit inbouwen is lastiger dan het insteken van een USB netwerkkaart, koop daarom alleen een PCI netwerkkaart als je weet hoe je hem in moet bouwen. De PCI netwerkkaart steek je, nadat je je pc hebt open geschroefd, in een vrij PCI slot. Nadat je je computer opnieuw opstart zal het besturingssysteem de draadloze netwerkkaart automatisch herkennen. Wederom is het nu een kwestie van het installeren van de draadloze netwerk software voordat je draadloos kunt internetten. Wil je meer weten over deze technieken voor draadloos internet in Belgie? Neem dan contact op met een van de internet specialisten van internethunter.be.

Author: itsbelgium