Wedden op voetbal statistieken

Voor veel sportliefhebbers is wedden op voetbal niet geheel onbekend. Dit betekent dat je geld kunt winnen tijdens het volgen van je favoriete sport. Alvorens men een inzet of voorspelling doet, kijken de meeste spelers eerst naar de statistieken rondom een wedstrijd. Er zijn dan ook diverse factoren om rekening mee te houden, zoals de vorm van beide teams en de verhouding ‘thuis/uit’ wanneer we kijken naar het aantal punten. Statistieken vormen de basis voor een juiste voorspelling. Wat zijn de meest relevante statistieken om rekening mee te houden?

Relevante statistieken bij wedden op voetbal

Er is zoveel informatie beschikbaar, dat het bijna onmogelijk is om hier niet gebruik van te maken wanneer je een voorspelling gaat uitbrengen op een voetbalwedstrijd. Welke statistieken voor jou het meest relevant zijn, dat is afhankelijk van de weddenschap die je gaat plaatsen. Ben je alleen geïnteresseerd in de 1×2 weddenschap? Dat zijn de belangrijkste statistieken:

∙         Vorm van beide teams

∙         Vorm thuis vs. uit

∙         Positie op de ranglijst

Ben je meer geïnteresseerd in complexe betting opties? Denk aan ‘aantal corners’, ‘aantal doelpunten’ en ‘both teams to score’. In deze gevallen kijk je verder dan alleen de vorm en ranglijst. Je onderzoekt de statistieken van voorgaande wedstrijden, en gaat zo ver terug als je zelf wilt. Met de statistieken uit voorgaande wedstrijden kan je een relatief goede voorspelling doen over de uitkomst van je weddenschap.

Waarom gebruikmaken van statistieken?

Iedere week worden honderden weddenschappen aangeboden in het voetbal. Wil je alles volgen en op zoveel mogelijk wedstrijden geld inzetten? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de beschikbare statistieken. Het geeft je een beter beeld van wedstrijden en teams die je niet actief volgt, maar waar je straks wel op in gaat zetten. Tevens vormen die statistieken een goed beeld van de mogelijke uitkomst van een wedstrijd of weddenschap.  

Author: itsbelgium