Weddenopsport.be: Hecht jij belang aan experts?

We weten allemaal dat wedden op sport niet eenvoudig is. De uitkomst is bij sport vaak moeilijk te voorspellen. Dat maakt het als kijker hartstikke leuk en interessant. Hoewel het ook voor iedereen die wedt natuurlijk zorgt voor spanning (anders zou er geen wedden zijn), maakt dit het wedden ook moeilijk. Je hebt nooit de zekerheid dat je voorspelling klopt. Gelukkig zijn er veel verschillende mogelijkheden om je kennis op te vijzelen en wellicht betere voorspellingen te maken. Hoe zij jij de rol van experts hierin?

Quotes en odds

Bij weddenschappen gelden altijd quotes/odds. Deze getallen geven aan wat je kunt verwachten bij winst, indien je voorspelling klopt. Je zult zien dat deze waardes sterk uiteen lopen. Dat is logisch, want ze geven verwachtingen weer. Als iedereen verwacht dat een bepaalde club of atleet wint, dan is het logisch dat de payout lager is. Daarentegen: iemand die heeft ingezet op de absolute underdog die vrijwel kansloos wordt geacht.

Deze odds zijn dus niet zomaar uit de lucht gegrepen, maar vertegenwoordigen een bepaalde gemiddelde in voorspellingen. Dat kan ze interessant maken om te raadplegen. Zeker wanneer je ze wegzet tegen je eigen kennis. Misschien heb jij goede redenen om aan te nemen dat een atleet of team met zeer lage odds toch gaat winnen. Je zou daarmee een flinke slag kunnen slaan.

Insiders volgen

Een andere waardevolle bron van informatie zijn insiders. Denk bijvoorbeeld aan clubwatchers in het voetbal. Dit zijn vaak journalisten die een club 24/7 in de gaten houden. Zij weten precies wat er speelt binnen de club en kunnen je van interessante informatie voorzien die je niet snel ergens anders vindt.

De mening van de experts in de media

Je hebt vast wel eens gehoord van beleggers die een mooi rendement hebben behaald omdat zij volgden wat bewezen goede beleggers deden. Ook bij sport kan dit zo werken. Experts hebben het niet altijd bij het juiste eind, maar het kan wel lonen om in de gaten te houden welke prominente experts het vaak goed blijken te hebben. Kennelijk hebben zij echt verstand van zaken… Waarom zou je niet proberen om een goed voorbeeld te volgen?

Op unibet kun je jouw geluk veilig en legaal beproeven. 

Author: itsbelgium