Waarom oorbellen schieten voor je baby, positief is

Als ouder kan je je afvragen waarom je oorgaatjes moet maken in de oorlelletjes van je baby. Het is immers geen verplichting zulks te doen, waardoor je het in principe aan ze over kan laten om op oudere leeftijd zelf te bepalen of ze dat wel willen. Besluit je ze te brengen naar een juwelier, heb je als ouder v al je moed bij een te verzamelen zodat je tijdens het oorbellen schieten baby hem niet slaat wanneer je kindje huilt. Om je te bemoedigen om deze stap wel te nemen zonder dat een dergelijke situatie zich voordoet, som ik in de volgende alinea’s enkele redenen voor je op, waarom het oorbellen schieten baby een positieve stap is.

Enkele redenen waarom oorbel gaatjes schieten in de oorlelletjes van je baby, een leuke handeling is


1. Het is een algemeen aanvaarde gewoonte:het laten schieten van oorbelletjes is thans zo ingeburgerd, dat het een beetje vreemd aanvoelt als je babymeisje de enige zonder oorgaatjes is. Je kan bij elke juwelier terecht om het te laten doen, waarbij vooraf een afspraak daartoe maken, niet nodig is.
2. Het geschiedt nu professioneler: Het doorboren van de oorlelletjes voor het kunnen dragen van oorbellen of oorknopjes, is niet aan een bepaalde cultuur verbonden. Sommige culturen maken er een feestelijk ritueel van terwijl het vaak ook gewoon een handeling is die van de ene generatie op de andere wordt overgedragen. Je ( groot)ouders gebruikten hoogst waarschijnlijk ook een naald, ijsblokje ter verdoving en garen om je oorlelletjes te doorboren, hetgeen nu dus met een speciaal pistooltje op een deskundigere manier geschiedt.
3. Het maakt je dochter schattiger: Bij het schieten van oorbelletjes worden er gelijk oorknopjes in de gemaakte openingen geplaatst. Hierdoor zal haast niemand meer twijfelen aan het geslacht van je kindje, terwijl het er beslist schattiger uitziet dan voorheen.
4. Er zijn leuke baby meisjes sieraden: Wanneer het zo ver is dat je baby ook andere oorbellen of knopjes kan indoen, zal je beslist versteld staan van alle leuke baby sieraadsetjes die je voor haar kan aanschaffen. Deze eerste verzameling oorbellen breidt ze later wellicht zelf uit. Let je er wel op dat ze haar oorbellen niet in haar mond stopt of ze uit haar oren trekt?
4. De nazorg gaat je gemakkelijker af: Vanaf ongeveer drie maanden kan je de oorlelletjes van je kindje laten piercen. Op die leeftijd heeft je baby nog geen extreem eigen willetje, waardoor de nazorg van de piercings gemakkelijker verloopt. Je kan dan ook gemakkelijker ingrijpen indien de oorgaatjes toch gaan infecteren.

Zo verzorg je de oorlelletjes na het oobellen schieten baby

Zoals hier boven aangegeven is de nazorg van de oorgaatjes erg belangrijk. Ga om die reden slechts met schone, pas gewassen handen aan de oren van je kindje. Gedurende anderhalve maand zal je de oorknopjes tweemaal per dag moeten desinfecteren en draaien. Gedurende die tijd mogen ze dus niet uit het oor worden verwijderd, indien het niet noodzakelijk is.
Ook is het even oppassen geblazen met het aanbrengen van zeep, shampoo of olie in de directe omgeving van het oor, aangezien het tot irritatie leiden kan.

Ik hoop dat deze informatie je helpt bij het nemen van de beslissing tot het laten piercen van de oorlelletjes van je kind. Dat het een traumatische ervaring voor je kindje is of een verkapte vorm van kindermishandeling is nog nimmer bewezen, waardoor je het om die reden niet hoeft te laten. Met de juiste nazorg kan er namelijk niets mis gaan. Het enige vaststaand feit van deze handeling is, dat je kind er ook op oudere leeftijd profijt aan zal hebben, doordat het ook leuke oorbellen kan kopen voor zichzelf.

Author: itsbelgium