Wat is de leukste babykleding voor een jongen?

Verwacht je binnenkort een jongetje en ga je regelmatig op zoek naar ‘babykleding jongen’ in Google? Heel begrijpelijk. Je wilt natuurlijk alleen de allerleukste outfitjes voor jouw baby inslaan, en als het even kan niet te duur. Dus struin je het hele internet af naar de leukste babykleding voor een jongen. Het zal je opvallen dat er ontzettend veel webshops zijn die babykleertjes verkopen, zowel voor jongens als voor meisjes. En nog belangrijker: Er zijn steeds meer shops die genderneutrale babykleertjes aanbieden. Babykleding voor een jongen is namelijk vaak gemaakt van stoere kleuren en hebben stoerdere afbeeldingen, terwijl babykleding voor meisjes vaak roze, wit of pastel is. Onbegrijpelijk, volgens heel veel mensen. Je moet je kind immers precies aan kunnen doen wat je maar wilt.

Wat vind je van roze babykleding voor een jongen?

Dit is een vraag die meestal flinke discussies opwekt. Aan de ene kant vinden mensen namelijk dat babykleertjes in elke kleur leuk zijn, zowel voor jongens als voor meisjes. Tegelijkertijd zie je veel mensen twijfelen als ze het hebben over roze babykleding voor een jongen. Is dat te meisjesachtig? Kan het eigenlijk wel? En wat zou het kind er zelf van vinden? Het is een lastige discussie, voornamelijk doordat veel kinderen als ze een jaar of twee zijn zelf aangeven dat ze een voorkeurskleur hebben. En bij meisjes is dat nu eenmaal vaak roze, en bij jongens blauw en rood. Het feit dat er steeds meer neutrale babykleding voor een jongen en een meisje komt is dat er echter ook genoeg uitzonderingen zijn. Er zijn veel meisjes die helemaal niet van roze houden, en veel jongens die dat juist wel leuk vinden. Het zou zonde zijn als we hen vertellen dat ze een bepaald kledingstuk niet mogen dragen omdat het voor het andere geslacht is gemaakt.

Kleren Maken De Baby – Stoer. Streetwear. Voor baby’s en kids.

Comfortabele babykleertjes voor jongens

Als we het over baby’s hebben dan is de kleur van hun outfitje gelukkig nog minder belangrijk. Baby’s vinden niet zo veel van de kleur. Het is belangrijk dat de kleertjes lekker zitten en dat de baby het niet te warm of te koud heeft. Het zijn dus vooral de ouders die ermee bezig zijn of de babykleding voor een jongen geschikt is of niet, en niet het kind zelf. Pas als het kind een jaar of 2 is zal het zijn of haar voorkeur beginnen uit te spreken, en je merkt gauw genoeg naar welke stijl kleertjes het neigt. Sommige ouders balen dan, want er zijn genoeg moeders die hun dochters compleet in het roze willen steken terwijl hun dochters dat niet leuk vinden. Of vaders die juist hele stoere outfits voor hun zoons willen kopen, terwijl die liever een andere stijl dragen. Uiteindelijk is het natuurlijk totaal onbelangrijk wat voor kinderkleding ze dragen, en gaat het erom dat de kids gelukkig zijn en zich prettig voelen in wat ze dragen. We hebben echter nog een lange weg te gaan voordat we volledig van die gendervooroordelen af zijn, zeker betreft wat jongens en meisjes horen te dragen…

Author: itsbelgium