Met het 7 Wonders bordspel beleef je historische avonturen

Het 7 Wonders bordspel, wie heeft er nu niet van gehoord? Er zijn wereldwijd al meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht en bovendien mocht het spel ruim 30 internationale onderscheidingen in ontvangst nemen. Het gezelschapsspel heeft in korte tijd de status van klassieker bereikt. Een status die past bij de inhoud van het spel zelf, dat zich namelijk in de Oudheid afspeelt. Het gezelschapsspel is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar en kan door 3 tot 7 personen worden gespeeld. Spelen doe je overigens altijd tegelijkertijd. De speelduur betreft 30 minuten. 

Je eigen 7 Wonders speelbord met jouw plaats

Deze favoriet onder liefhebbers van gezelschapsspellen is met zijn kleurrijke, gedetailleerde afbeeldingen al een genot om naar te kijken. Nóg leuker is het natuurlijk om ermee te spelen. Je speelt het 7 Wonders bordspel over drie rondes, die Tijdperken worden genoemd. De bedoeling is een oude stad op te bouwen. Dit doe je met behulp van militaire veroveringen, commerciële deals, bouwwerken én wetenschappelijke ontdekkingen. Elke speler heeft een persoonlijk speelbord waarop zijn of haar plaats staat afgebeeld en wordt gebouwd. Je hebt de keuze uit Efeze, Babylon, Halikarnassos, Gizeh, Olympia, Alexandrië en Rhodos. 

Bouwen en punten scoren met behulp van ontwikkelingspaden

Je laat jouw stad ontwikkelen door er gebouwen neer te zetten. Dit kan met behulp van vier zogeheten ontwikkelingspaden:

  • Rode kaarten: militaire veroveringen (je stad verdedigen of een andere stad aanvallen)
  • Groene kaarten: wetenschappelijke ontdekkingen 
  • Gele kaarten: commerciële overeenkomsten waarvan je direct de vruchten plukt
  • Blauwe kaarten: overwinningspunten

Wie wint er?

Zoals al genoemd, speel je het 7 Wonders bordspel in drie verschillende ronden, die voor tijdperken staan. Aan het eind van elk tijdperk vergelijk je je macht met die van je tegenspelers. Zo blijf je op de hoogte van de stand van zaken, zoals het een militair leider betaamt! Aan het eind van tijdperk drie tellen jij en je medespelers officieel de punten. Degene met de hoogste score is de sterkste leider gebleken en dus de winnaar van het spel!

Nieuwe versies en uitbreidingen van het spel

In 2011 verscheen er voor de eerste keer een uitbreiding van het 7 Wonders bordspel op de markt. Daarin waren nu ook leider kaarten opgenomen, net als een nieuw spelbord van Rome. In het jaar daarna volgde nog een uitbreiding, waaraan later nog toevoegingen werden gedaan. Of je nu op zoek bent naar het originele spel of een van de varianten, je vindt het altijd bij Het Spellenhuis. Deze winkel mag zich met een assortiment van honderden spellen een ware specialist op dit gebied noemen.  

Extra leuk voor geschiedenisliefhebbers en strategische spelers

Het 7 Wonders bordspel werd na zijn lancering direct omarmd door het brede publiek van spelliefhebbers. Vooral voor liefhebbers van geschiedenis is het een absolute aanrader. Ook strategische spel spelers kunnen hun geluk niet op. Het 7 Wonders bordspel is bovendien visueel erg aantrekkelijk, wat je enthousiasme alleen nog maar verder versterkt. Wie er eenmaal aan begint, is niet meer te stoppen!

Dit bordspel en alle andere populaire bordspellen bestel je gemakkelijk bij ons in de webshop.

Author: itsbelgium