Fietsen doe je in België: ontdek deze mooie fietsroutes

België is een land met veel verschillende soorten culturen, aanzichten en natuur. Voor fietsliefhebbers is België om die reden een favoriet. België heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden en routes die zich uitstrekken over heuvels tot aan schilderachtige dorpjes en bruisende steden. In deze blog delen wij enkele opmerkelijke, mooie fietsroutes in België. Per route vertellen wij bovendien welk type fiets het meest geschikt is voor deze route. 

De vlaamse ardennen

De Vlaamse Ardennen is op zichzelf natuurlijk al een prachtig gebied. Voor wielrenners en mountainbikers is dit een paradijs! De fietsroute door de Vlaamse Ardennen voert je langs kronkelende wegen, steile hellingen en prachtige vergezichten. Omdat het hier heuvelachtig is, is een mountainbike of racefiets aan te raden voor deze route. De onverharde paden kan je nemen met de mountainbike, en de verharde paden neem je met de racefiets.

Ravel routes

In België heb je ook zogenaamde Ravel routes. Ravel staat voor Réseau Autonome de Voies Lentes. Dit is een netwerk van fietspaden die geschikt zijn voor de recreatieve fietsers. Vaak zijn deze fietspaden aangelegd op oude spoorlijnen en voeren ze je dus langs verschillende dorpen en steden. Een comfortabele hybride fiets is geschikt voor deze routes. Je kan deze routes ook rijden met gezinnen met kinderen.

Kustroutes

Langs de Belgische kustlijn strekt zich een prachtige fietsroute uit. Met een lange kustlijn langs de Noordzee, kun je genieten van de frisse zeelucht terwijl je langs mooie kustplaatsjes fietst. Een comfortabele stadsfiets of een elektrische fiets is ideaal voor deze ontspannen route. De stadsfiets biedt een relaxte en rechtopstaande fietshouding, terwijl de elektrische fiets je helpt om gemakkelijk langere afstanden af te leggen.

Mountainbike trails in de Ardennen

Mountainbikers kunnen hun hart ophalen in de Ardennen. Hier vind je enkele ruige en uitdagende terreinen waar een goede mountainbike met vering essentieel is. Er zijn routes die je door veel verschillende landschappen voeren, zoals door de bossen, langs rotsachtige paden en langs kabbelende rivieren. Deze routes zijn minder geschikt voor gezinnen en kinderen omdat de paden onverhard zijn en stevige afdalingen kennen.

Voor ieder wat wils

Of je nu een enthousiaste wielrenner, een recreatieve fietser of een avontuurlijke mountainbiker bent, België heeft voor elk type fietser wel iets te bieden. Met de juiste fiets kun je de diverse landschappen van dit land verkennen. Dus spring op je fiets, kies een route en begin aan een onvergetelijk avontuur op twee wielen in België!

Author: itsbelgium