Hoe zorg je voor betere productiviteit van je medewerkers?

De hamvraag van elk bedrijf is natuurlijk deze: hoe zorg ik voor optimale productiviteit van mijn medewerkers. Vele studies zijn er natuurlijk over geschreven, vele ideeën de wereld in gestuurd en vele pogingen gewaagd, maar een echte gouden regel is er nog niet gevonden. Je werknemers zijn immers ook maar mensen. Iedereen is dan ook verschillend, en wat voor de één werkt, werkt wellicht niet voor een ander.

De twee tips voor een betere zithouding

In dit artikel gaan we dan ook niet pretenderen de gouden regel ontdekt te hebben. Dat gezegd te hebben kunnen we je wel van enkele tips voorzien die kunnen bijdragen aan de productiviteit van je werknemers. Twee producten gaan we in het bijzonder belichten, namelijk het elektrisch zit sta bureau en de bureaustoel zonder wielen. Laten we snel beginnen!

Laten we beginnen met het elektrisch zit sta bureau. Zeker op kantoorbanen zitten werknemers vaak de hele dag achter hun bureau. Het lange zitten kan ten eerste vermoeiend werken, waardoor werknemers zich minder goed voelen en daarmee dus slechter presteren. Maar veel vaker komt het natuurlijk voor dat mensen last krijgen van hun rug en/of nek doordat zij lang in dezelfde, soms ook slechte, houding gaan zitten.

Variatie voor elke werknemer

Met een elektrisch zit sta bureau kun je je werknemer variatie bieden. Het bureau is namelijk gemakkelijk te verstellen. Zo kun je bijvoorbeeld de ochtend staand beginnen en na de lunchpauze verder gaan zitten. Op deze manier blijven je werknemers langer fit en krijgen ze minder snel rug en/of nekklachten.

Dan naar de bureaustoel zonder wielen. Het liefst denken we natuurlijk over onze werknemers als volwassenen, maar er is iets in de bureaustoel met wielen die ons altijd toch een beetje kind maakt. Lekker over de vloer glijden om even een praatje met de collega aan het andere bureau te maken. Dit soort dingen zorgen voor een lagere productiviteit. De simpele oplossingen is dan ook een bureaustoel zonder wielen.

Author: itsbelgium