Van baan veranderen na je 40e

Wil jij van baan veranderen na je 40e, dan is het verkeerd om te denken dat dat moeilijk zal zijn, dat je niet wordt uitgenodigd voor een gesprek omdat je te oud bent of dat je te duur bent. Als 40 plusser heb jij namelijk een aantal belangrijke eigenschappen die bijzonder aantrekkelijk zijn voor een werkgever. Het is dus echt niet zo dat je carrière er op zit als je ouder bent dan 40 of dat je je droombaan kunt vergeten, want er ligt een wereld voor je open. Hier vind je de redenen waarom van baan veranderen na je 40e als erg positief gezien wordt.

1.     Van baan veranderen na je 40e: je bent gesetteld

De meeste mensen hebben na hun 40e een vaste woonplaats en een woning waarin ze zichzelf voor een aanzienbare tijd zien wonen. Ook zijn dit mensen die vaak al een gezin hebben gesticht en waarbij de kinderen al ouder zijn en naar school gaan. Voor werkgevers zijn dat allemaal erg positieve eigenschappen, want je gaat niet meer met ouderschapsverlof, je bent flexibel en betrouwbaar en de kans dat je verhuist is klein.

2.     Je hebt veel ervaring

Iemand die 40 jaar of ouder is heeft veel professionele ervaring. Dat betekent dat je belangrijke skills hebt opgebouwd en dat je weet wat je verantwoordelijkheden zijn als je een baan hebt. Ga je van baan veranderen na je 40e, dan heb je niet alleen professionele ervaring, maar ook levenservaring. Die vaardigheden die je daar hebt ontwikkeld zijn vaak net zo belangrijk. Als je wat ouder bent ken je jezelf, ken je je grenzen en begrijp je relaties met anderen. Dat kan voor een werkgever een goede reden zijn om iemand aan te nemen van boven de 40.

3.     Je weet wat je wilt

Als jij besluit van baan te veranderen na je 40e, dan weet je wat je wilt. Dit is een moment waarop je nog de mogelijkheid hebt om je dromen te achtervolgen en je carrière een ommezwaai te geven. Mensen die van baan veranderen na hun 40e zijn daarom vaak bijzonder gemotiveerd en op zoek naar werk dat ze met plezier tot hun pensioen kunnen doen. Werkgevers zien dat en samen met de bovenste twee punten maakt dat jou een zeer interessante kandidaat.

Maak jouw impact | Helpt je ontdekken wat je echt wilt.

Het is nog lang niet te laat

Wil jij van baan veranderen na je 40e, dan is het dus nog lang niet te laat. Het is inderdaad zo dat een werkgever een jonger persoon kan aannemen voor minder geld, maar die kan niet bieden wat jij wel kunt. Besluit je van baan te veranderen na je 40e, dan leg je op die punten nadruk in je cv en tijdens je gesprek. Je bent betrouwbaar, je hebt ervaring, je bent gemotiveerd en je bent op zoek naar een baan op de lange termijn. Vergeet niet dat een werkgever die kenmerken waarschijnlijk nog veel belangrijker vindt omdat jij inhoudelijk heel veel te bieden hebt.

Author: itsbelgium